LLOYD’S предупреждава: Застрахователи в опасност от „UBER-изиране” на дейността

26 Август 2015 г.,zastrahovatel.com

 

Застрахователите са в опасност от „UBER-изиране”,  като  технологията позволява компании от Google до Walmart (най-голямата верига за търговия на дребно в света) да подкопаят ролята на сектора в  упражняването на управление на риска. Това съобщи главният изпълнителен директор на лондонския банков и застрахователен гигант LLOYD’S Инга Бийл. Като част от нейната встъпителна реч по време на 7th Insurance Conference Инга Бийл казва още, че тъй нареченият обобщен анализ на данни показва сериозна заплаха от подриване на индустрията по същия начин както в транспортния сектор и по-специално при  таксиметровите компании, които бяха разтърсени от UBER и тяхната мобилна апликация за споделени пътнически превози. Най-общо коментарите на хора, свързани с близо 325-годишния застрахователен пазар, подчертали как установени оператори в един широк кръг от сектори, включително финансови услуги, се готвят за технологична промяна. Марио Греко, главен изпълнителен директор на Generali, третият по големина застраховател по премиен приход в Европа, каза, че застрахователните компании „ще изчезнат”, освен ако не се адаптират адекватно към промените. Голямото притеснение на ръководствата на застрахователните компании е от това да не бъдат узурпирани от компании в други сектори: от супермаркети до социални медии и мрежи  , тъй като разполагат с големи клиентски бази данни и имат готовност да снабдят своите клиенти със застраховки. В същото време електронната търговия заплашва традиционните канали за продажба на застрахователите. Инга Бийл подчертава, че онлайн брокери вече съставляват една пета от автомобилния застрахователен пазар.

LLOYD’s поема специализирани рискове за фирми - от граждански размирици в развиващите се пазари до бедствия с нефтени платформи. В речта си Инга Бийл заявява, че застрахователите, които продават по-масовите полици, ще бъдат изложени на неконвенционални конкуренти.

„Трябва да се съсредоточим върху покриване на сложни за решение и иновативни рискове, които никой друг не може - защото по-малко сложните рискове ще станат стандартизирани доста бързо.”Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки