Въвеждат ислямско застраховане

17 Ноември 2014 г.,zastrahovatel.com

 

Ислямското застраховане ще позволи да се покриват рискове при участие в ислямско финансиране. Специален законопроект предвижда въвеждането на ислямско застраховане и лизинг. Текстът вече е одобрен на първо четене от казахстанския парламент, предаде кореспондентът на портала Kapital.kz.

„Въвеждането на ислямското застраховане е част от по-нататъшното развитие на принципите на ислямското финансиране“, заяви заместник-председателят на Националната банка на Казахстан Данияр Акашев по време на пленарното заседание в казахстанския парламент.

Акашев изтъкна, че основната концептуална идея на документа е да се създаде законодателна рамка за въвеждане на ислямското застраховане и ислямския лизинг. Заместник-председателят на Националната банка на Казахстан обясни, че се цели да се „минимизира рискът при традиционните застрахователни дейности чрез създаване на държавна система за застрахователни плащания и въвеждане на параметрични промени в системата на задължително застраховане на работниците от злополуки при изпълнение на работните им задължения“. Той допълни още, че „нуждата от ислямска застраховка се дължи на факта , че традиционната застраховка не дава възможност на участниците на пазара да покриват рискове в рамките на ислямската финансова система“.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Управление на риска"
Христо Драганов, 2003
orange_li
"Книга за парите"
Методи Христов Станимир Христов, 2002
orange_li
"Имуществено и лично Застраховане"
Христо Драганов Марин Нейков, 2000