S&P подобри рейтинга на Allianz SE до стабилен

19 Април 2013 г.,zastrahovatel.com

Международната рейтингова агенция Standard&Poor's подобри прогнозата по дългосрочния кредитен рейтинг „АА” на най-голямата застрахователна компания в Европа Allianz SE до стабилен от негативен, съобщават от агенцията.

Освен това е потвърден и краткосрочният рейтинг „А-1+” както на самата компания, така и на редица нейни подразделения.

„Преразглеждането на прогнозата е свързано с подобряването на показателите за достатъчност на капитала, който се възстанови през 2012 година до нива, съответстващи на текущия рейтинг”, се отбелязва в съобщението.

Моделът на управление на компанията агенцията характеризира като „добър” и се очаква по-нататъчен ръст през периода 2013 - 2014 година. По базов сценарий оперативните приходи за този период ще бъдат 8-9 милиарда евро, а чистата печалба ще надхвърли 4 милиарда.

Рейтингите на  Allianz се подкрепят от високата конкурентоспособност и географската диверсификация на източниците на приходи и печалба на компанията. Стабилната прогноза означава, че агенцията разчита на съхранение на основните показатели на групата на ниво, съответстващо на рейтинга „АА”.

В същото време, ако капитализацията започне съществено да намалява, а оперативният приход се окаже по-малко от базовия, очакван от S&P, дългосрочният рейтинг на застрахователната корпорация може да бъде понижен.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Книга за парите"
Методи Христов Станимир Христов, 2002
orange_li
"Икономика на застраховането"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
"Имуществено и лично Застраховане"
Христо Драганов Марин Нейков, 2000