Гражданска отговорност

17 Юни 2011 г.,zastrahovatel.com
"Лев Инс" плаща пълен размер на обезщетенията

Катастрофиралият автобус е имал "Гражданска отговорност" в компанията

"Лев Инс" плаща пълен размер на обезщетенията

Снимка: Булфото

Застрахователна компания "Лев Инс" АД ще изплати в пълен размер застрахователно обезщетение на близките на загиналите и на пострадалите лица при инцидента на автомагистрала "Тракия", посочват от компанията в официално изявление до медиите.

Автобусът, който се преобърна и запали, в резултат на което загинаха осем души, а 16 са ранени, е имал сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, като застраховката покрива отговорността на водача за нанесените на трети лица вреди съгласно действащото законодателство, посочват от "Лев Инс".

Рискът по задължителна застраховка "Гражданска отговорност" е презастрахован в най-големите световни презастрахователни компании, добавят от компанията.

Разпространената информация, че застрахователят отказва да признае експертиза на КАТ, не отговаря на истината, категорични са от „Лев Инс“.


"Експертиза от КАТ не ни е предявявана, нито по някакъв начин сме получили официалното изявление на КАТ-Пловдив относно причините за инцидента. В този смисъл вероятно не са приключили всички процесуално-следствени действия, с оглед официално становище относно причините за инцидента", пише в изявлението.

"Лев Инс" посочва, че е финансово стабилно дружество и ще изплати максимално бързо застрахователни обезщетения на всички пострадали лица и на близките на загиналите.

От екипа на компанията изразяват най-искрени съболезнования на близките на загиналите, както и готовност да окажат съдействие на пострадалите при инцидента лица.
Източник :
Dnes.bg


Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Имуществено и лично Застраховане"
Христо Драганов Марин Нейков, 2000
orange_li
"Застрахователен пазар"
Боян Илиев, Ирена Мишева, 2005