“Уника” отчита ръст на премийния приход от близо 29%

02 Юни 2007 г.,zastrahovatel.com
Новите ръководители на дейността на дружеството са Пол Мориц, Алфред Лугщайн и Николай Генчев Двете български застрахователни дружества на австрийската група „Уника" - ЗК "Уника" и ЗК "Уника Живот" (бившите „Витоша") са реализирали ръст в премийните си приходи за 2006 г. в размер на 28.6%. Това съобщиха от застрахователя, представяйки новите ръководители на дейността на дружеството Пол Мориц, Алфред Лугщайн и Николай Генчев.

Приходите на двете компании от застрахователни премии възлизат на 82.2 млн. лв., като в резултат на тяхната активна експанзионистична политика, пазарният дял на застрахователната група у нас е нараснал до 6.6%.

В общото застраховане „Уника" отбеляза растеж от 21,3% и годишен премиен приход от 66.4 милиона лева. В съответствие с общите пазарни тенденции портфолиото на компанията в България е доминирано от автозастраховането, уточниха от дружеството.

С увеличението от 72,3 % спрямо 2005 г. и съответно 15.8 милиона лева годишен премиен приход през 2006 г. ЗК "Уника Живот" АД отбелязва ръст над средностатистическото ниво в животозастраховането и вече е има силно пазарно присъствие.

В момента в двете застрахователни компании работят повече от 360 служители.

Припомняме, че през март тази година водещата австрийска група увеличи дела си в българското  застрахователното дружество "Витоша" от 20% на 51%.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застрахователен пазар"
Боян Илиев, Ирена Мишева, 2005
orange_li
"Презастраховане"
Христо Драганов, 2001
orange_li
"Основи на застраховането"
Йото Йотов, Боян Илиев, 2004