Застраховател на годината 2020 г.

02 Юни 2021 г.,zastrahovatel.com

На 27 май 2021 г. бяха връчени най-престижните годишни награди в застрахователния и пенсионноосигурителния сектор у нас - „Застраховател на годината“, “Пенсионноосигурително дружество на годината” и “Застрахователен брокер на годината” за 2020 г., както и годишните награди на фондация “Проф. д-р Велеслав Гаврийски”.

 

Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО), фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).

 

Наградите бяха връчени на официална церемония в аулата на ВУЗФ, проведена в онлайн формат, заради противоепидемичните ограничения и беше излъчена на живо във фейсбук страницата на висшето училище.

 

Специални гости на церемонията бяха г-н Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор, г-н Лазар Лазаров, зам.-министър на труда и социалната политика, г-н Владимир Савов, зам.-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“ и г-жа Диана Йорданова, зам.-председател на КФН, ръководещ управление „Осигурителен надзор".

Г-н Бойко Атанасов, се обърна към присъстващите и зрителите с думите:

„Когато кризата се разгърна, секторът на застраховането и пенсионното осигуряване имаше от една страна избор да продължи да действа по инерция и по утъпканите, но устойчиви модели, като се старае да предотврати евентуални загуби. От друга страна, обаче, пред нас стои изборът да създадем нови начини на опериране на пазара и в отношението с клиентите. Днес ясно виждаме, че участниците на застрахователния и пенсионно-осигурителния пазар успяват успешно да се адаптират към предизвикателствата на средата чрез внедряване на все повече дигитални услуги и мобилните финтех приложения, чрез изграждането на организационна култура за работа, в която да се запазят добрите и работещи практики и да се внедряват нови, адекватни за пазара и условията...“

Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” връчи за 23-та поредна година своите национални персонални награди за 2021 и 2020 г. на най-заслужилите експерти и професионалисти, лидери в областите застраховане и осигуряване на небанковия финансов сектор. Отличените със специалните национални призове в трите категории представи проф. д-р ик.н. Нено Павлов, председател на УС на Фондацията с обръщението:

Уважаеми колеги и гости,

Щастлив съм да обявя от името на Управителния съвет носителите на 23-то издание на националните награди на Фондацията „За цялостен принос - 2021г.

Изборът на отличените е направен на база утвърдените от УС оценъчни критерии за трите категории, които са публикувани на сайта на Фондацията.

 

Драги колеги, миналогодишното 22-ро издание на наградите на Фондацията се извърши онлайн в Деня на застрахователя - 1 октомври 2020 г., с подкрепата на Асоциацията на българските застрахователи и лично на нейния председател г-н К. Велев, за което искрено му Благодаря. Поради пандемията, процедурата се ограничи само до широкото публично представяне на носителите без физическото връчване наградите. От уважение към постиженията на наградените и решение на председателството, това ще направим на днешната официална церемония.

 

Призьорите получават специално изработена статуетка на Богинята на победата „Нике”, Почетна грамота и Значка с лика на Патрона на Фондацията.

С наградата „За цялостен принос в развитието на българското осигуряване” за 2021 г. бе удостоен доц. д-р Бисер Петков, връчена му от г-н Лазар Лазаров, зам. министър на труда и социалната политика.

Със същия приз за 2020 г. беше отличен г-н Мирослав Маринов, изпълнителен директор на ПОК „Доверие” АД, който официално му бе връчен от г-н Лазар Лазаров, зам.-министър на труда и социалната политика.

Призът За цялостен принос в развитието на българското застраховане 2021“ получи г-н Недялко Чандъров, председател на УС и главен изпълнителен директор на ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп”. Наградата му връчи г-н Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор.

Снимка

Първата награда „За цялостен принос в развитието на българското застраховане – 2020“ г. бе връчена на проф. д-р Стоян Проданов, изпълнителен директор на ЗД „Бул Инс” АД и ръководител на катедра „Финанси” в Стопанска академия “Д. А. Ценов” – Свищов от г-н Лазар Лазаров, зам.-министър на труда и социалната политика.

С втората специална награда „За цялостен принос в развитието на българското застраховане – 2020“ г. бе удостоен г-н Петър Аврамов, зам.- председател на Съвета на директорите на ЗД ”Евроинс” и председател на Надзорния съвет на „ЗД ЕИГ Ре” АД, връчена му от г-н Константин Велев, председател на Асоциацията на българските застрахователи в България.

С наградата "За цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането – 2021“ г. бе отличена г-жа Моника Минкова, зам. председател на УС на БАЗБ и регионален мениджър RENOMIA България. Призът й беше връчен от доц. д-р Григорий Вазов, ректора – домакин на церемонията - Висшето училище по застраховане и финанси.

Носител на Националния приз в тази категория за 2020 г. е г-н Михаил Антонов, управител на застрахователен брокер „АВВИ” ООД.

Церемонията завърши по традиция с обща снимка на всички наградени компании и призьори, официални гости и членове на Организационния комитет.

Медийни партньори на годишните награди са: Investor.bg, Bloomberg TV Bulgariа, Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Money.bg, Еconomic.bg, Standartnews.com, Insmarket.bg.

Проф. д-р ик. н. Нено Павлов,

Председател на УС.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Имуществено и лично Застраховане"
Христо Драганов Марин Нейков, 2000
orange_li
orange_li
"Управление на риска"
Христо Драганов, 2003