Виена Иншурънс Груп потвърждава своите стабилни резултати за 2020

10 Май 2021 г.,zastrahovatel.com
Коефициентът на платежоспособност от 238% подчертава силната капитализация на VIGПредварителните данни за финансовата 2020 година, публикувани на 9 март 2021 г., както и перспективите за 2021 г. се потвърждават в докладите на VIG оповестени днес, 15 април 2021 г.

Стабилно представяне в година на несигурност
Със своя по-висок премиен приход от 10,43 млрд. евро, печалба преди облагане от 246 млн. евро и допълнително подобрен комбиниран коефициент от 95%, VIG Group отчита стабилни резултати за 2020г. „VIG Group успява да премине през този труден период на пандемия сравнително добре. Показахме устойчивост в непредвидими обстоятелства. Тази стабилност е най-големият ни актив, който ни позволява да преодолеем продължаващата турбулентност и да се справим ефективно с различни предизвикателства на местно ниво,“ обясни Елизабет Щадлер, главен изпълнителен директор на Групата. През 2021 г. VIG очаква премиен приход на нивото от 2020 г., в размер на около 10,4 млрд. евро, и печалба преди облагане между 450 и 500 млн. евро. Комбинираният коефициент се очаква да остане на устойчиво ниво в рамките на 95%.

Силна капитализация
Окончателният коефициент на платежоспособност на Групата към края на 2020 г. е малко по-добър от обявения на 9 март 2021 г. (235%). На ниво от 238%, този регулаторно определен коефициент отразява запазване на изключително силната капитализация на VIG. Към 31 декември 2020 г. VIG разполага със собствени средства в размер на 8,8 млрд. евро, 83% от които в категорията „най-високо качество“ (Ред 1). Капиталовото изискване за платежоспособност възлиза на 3,7 млрд. евро. Повече подробности са представени в Отчета за платежоспособността и финансовото състояние на VIG.

Публикуване на Годишния доклад и Доклада за устойчивостта на Групата
Обещанието декларирано от VIG Group – „Защитаваме важното“ – ще бъде поставено на заглавната страница на Годишния доклад на Групата за 2020, година, белязана от изключителна несигурност за всички. По този начин VIG иска да подчертае целите на компанията да предоставя едновременно сигурност и защита. „Считаме за наша отговорност да уважаваме ценностите, важни за клиентите ни, и да се отнасяме към тях с необходимата грижа и внимание,“ отбелязва Елизабет Щадлер. „В тази връзка, ние се фокусираме не само върху момента тук и сега, но, разбира се, и върху бъдещето в съответствие с нашата дългосрочна стратегия“. Това отношение е ясно изразено и в Доклада за устойчивостта чрез заглавието „Защитаваме това, което ще бъде важно“. Значението на екологичните и социални фактори, както и доброто корпоративно управление във VIG – общо обединени под съкращението ESG – е обяснено по-подробно в Годишния доклад на Групата от членовете на Управителния съвет, наличен онлайн. Към подробния преглед на успехите, постигнати по корпоративната програма „Agenda 2020“ между 2017 и 2020 г., е представен и видео клип с коментар на главния изпълнителния директор Елизабет Щадлер относно 2020 година.

На 15 април 2021 г. Годишният доклад на Групата за 2020 г. ще бъде наличен онлайн на www.annual-report.vig/2020. Освен това, Годишният доклад на Групата за 2020 г., Докладът за устойчивостта за 2020 г., Докладът за вложената стойност, Годишните финансови отчети на Холдинга VIG, както и Отчетът за платежоспособността и финансовото състояние на VIG (версия на немски) ще бъдат налични на www.vig.com.

 

Виена Иншурънс Груп (Wiener Versicherung Gruppe) е водеща застрахователна група в Австрия и Централна и Източна Европа. Близо 50 компании от 30 страни формират Групата, която може да се похвали с дългогодишна традиция, силни марки и близка връзка с клиентите. Повече от 25 000 служители на Виена Иншурънс Груп (Wiener Versicherung Gruppe) се грижат ежедневно за потребностите на над 22 милиона клиенти. Акциите на ВИГ се търгуват на Виенската фондова борса от 1994 г.. Компанията има рейтинг от „A+“ със стабилна перспектива от международно признатата рейтингова агенция Standard & Poor's, който се явява най-високият рейтинг за всички компании в АТХ, водещият индекс на Виенската фондова борса. Виена Иншурънс Груп (Wiener Versicherung Gruppe) си сътрудничи активно с Erste Group, най-голямата банка за индивидуално банкиране в Централна и Източна Европа.

Уточнение
Настоящото съобщение за пресата съдържа прогнозни изявления относно развитието на Виена Иншурънс Груп (Wiener Versicherung Gruppe) в бъдеще. Тези изявления се основават на текущи предположения и прогнозни очаквания от страна на управлението на Виена Иншурънс Груп (Wiener Versicherung Gruppe). Промени в цялостното икономическо развитие, пазарните условия в бъдеще, капиталовите пазари или други обстоятелства биха могли да доведат до реални събития или резултати, които значително се различават от настоящите прогнозни изявления. Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe не поема отговорност за актуализиране на тези прогнозни изявления, нито за коригирането им въз основа на бъдещи събития или изменения.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Книга за парите"
Методи Христов Станимир Христов, 2002
orange_li
"Капиталовите системи: Ролята им за решаването на пенсионния "
Българската асоциация на дружествата за допълнител,
orange_li
"Застраховането в България"
доц. д-р Алекси Тасев , 2012