ПОК „Доверие“ подкрепя проекта на JA България за създаване на целогодишен курс по финанси за гимназиален етап

27 Ноември 2017 г.,zastrahovatel.com
На специално събитие, което се проведе на 15.11.2017 г., в „София тех парк“, JA България обяви старта на проекта „Практични финанси“, който се осъществява с подкрепата на МОН. Той си поставя за цел да даде на младите хора стратегии за управление на парите, включително, да им изясни ролята на заетостта и доходите, бюджетиране, спестяване, кредити и дълг, защита на потребителите, разумно потребление, управление на риска, инвестиране и др. ПОК „Доверие“ e една от компаниите от финансовия сектор, които подкрепят тази инициатива на JA България.


 


Проектът ще бъде реализиран на два етапа. Първата му фаза включва разработване на нов образователен курс за ученици от гимназиален етап, предназначен за целогодишно обучение, в рамките 72 учебни часа.  Пилотните класове, в които ще започне преподаването, ще се включат през втория срок на тази учебна година. Първата пълна академична година на изпълнение ще бъде 2018/2019.


 


Курсът ще бъде преведена и адаптирана версия на JA Personal Finance® Blended Model или традиционни методи на обучение и обучение с дигитални технологии, смесени по начин, който помага на учащите да усвоят материала по-продуктивно.


 


Своя подпис и воля за обединени усилия в посока по-добро финансово образование и бъдеще за младите хора на България дадоха Асоциацията на банките в България (АББ), Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Българската асоциация за лизинг (БАЛ), Българската асоциация за потребителско кредитиране (БАПК), Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО), Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ), Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП) и Българската асоциация на управляващите дружества (БАУД). 
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки