Литва: AIG напуска страната, прехвърля операциите си до 2018-та

11 Септември 2017 г.,zastrahovatel.com


 

American International Group (AIG) обяви, че затваря своя филиал за обслужване на клиенти във Вилнюс, Литва. Офисът беше открит през април 2015 г. и в него работеха около 200 души. Първоначалните намерения бяха офисът да се разрасне до 350 души. "Центърът ни във Вилнюс допринесе за успеха на AIG в Европа, а опитът ни в Литва беше много положителен", обяви Крис Нюби, главен оперативен директор на AIG Europe Limited. От AIG посочват, че операциите ще бъдат преместени в други държави от мрежата на AIG до март 2018 г. На всички служители от центъра във Вилнюс ще бъдат предложени други възможности за заетост.

Това е първият филиал на чуждестранен застраховател, който преустановява дейност в Литва. Мантас Катинас, управляващ директор на Инвест Литва, правителствената агенция за насърчаване на чуждестранните инвестиции, посочи, че оттеглянето на AIG от Литва е част от дългосрочната бизнес стратегия на компанията за глобално преструктуриране и оперативна ефективност.

Миналата година и Coca-Cola и Estrella обявиха преместването на своите операции от Литва.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки