Великобритания мисли нови застрахователни правила за безпилотните возила

10 Май 2017 г.,zastrahovatel.com


 

Водачът ще има една застраховка и когато управлява в ръчен режим, и когато колата е в режим на автопилот

 

Великобритания планира да въведе нови застрахователни правила, за да гарантира на жертвите на пътнотранспортни произшествия с участието на безпилотни коли бързо обезщетение. В момента въвеждането на безпилотни автомобили е затруднено от юридически пречки в някои страни, сред които и Великобритания, като застрахователи и законодатели обсъждат кой трябва да носи отговорността в случай на ПТП.

„Трябва да гарантираме на обществеността защита в случай на инциденти и тази седмица ще въведем рамки, които ще позволят застраховане на тези нови технологии“, коментира министърът на транспорта Крис Грейлинг.

От министерството посочват, че водачът ще има една застраховка, която ще покрива отговорността му както когато управлява в ръчен режим, така и когато возилото е в режим на автопилот.

Британското правителство насърчава разработването и тестването на безпилотната технология за управление на автомобилите, за да се присъедини към пазар, който в световен план може да достигне около 900 милиарда паунда ($ 1,1 трилиона) до 2025 г.

Последните инциденти, свързани с безпилотните автомобили на Google и Tesla, предизвикаха загриженост сред някои членове на обществото, особено след като автономни автомобили бяха тествани по пътищата на Великобритания.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки