Алианц Банк подписа договор с Европейската инвестиционна банка

26 Септември 2016 г.,zastrahovatel.com


ЕИБ обединява усилия с Алианц Банк България за да подкрепи проектите при МСП и средно-големи предприятия, увеличаващи заетостта при младите в България.

Европейската Инвестиционна Банка (ЕИБ) отпуска 30 милиона евро за финансиране на инвестиционни проекти и оборотни нужди на малки, средни и по-големи предприятия в България, при преференциални лихвени нива и срок на заема до 12 години. Заемът е предназначен за насърчаване на създаването на работни места при младите хора под 25 годишна възраст, в рамките на инициативата Jobs for Youth.

http://www.eib.org/projects/priorities/investing-for-youth/index.htm

Договорът за заем бе подписан днес, от Флавия Паланза - Директор на операции по заеми в Централна и Югоизточна Европа в ЕИБ, Георги Заманов - член на управителния съвет и изпълнителен директор на Алианц Банк, и Дорчо Илчев – член на управителния съвет и изпълнителен директор на Алианц Банк.

„Подкрепата за българските предприятия е сред основните приоритети в бизнеса на Алианц Банк. Средствата отпуснати от ЕИБ ще помогнат на Алианц Банк да посрещне търсенето на кратко-, средно- и дългосрочни заеми за местни компании при настоящите, предизвикателни пазарни условия. Убеден съм, че ще успеем да финансираме добри проекти в рамките на програмата, които ще създадат добавена стойност за българската икономика и допълнителен капацитет за заетостта в нея“ - каза г-н Заманов

Госпожа Паланза заяви: „Този заем е в рамките на приоритетите на ЕИБ за подобряване на достъпа на МСП и средно-големите предприятия до достъпно финансиране, тъй като този сектор представлява двигателя на българската икономика по отношение на икономически растеж и заетост. В същото време, средства от ЕИБ ще бъдат насочени към ситуацията при младите хора в България, които се сблъскват с висока безработица, предлагайки им по-добра перспектива за живот“.

Предистория

ЕИБ е институцията на ЕС за отпускане на дългосрочни заеми, притежавана от страните членки. Тя предоставя дългосрочно финансиране, на разположение за добри инвестиции, с цел да допринесе към целите на политиките в ЕС.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки