СГ„СОГАЗ” изплати 54,9 млн. рубли на семействата на загиналите от разрушенията в казармите край Омск

10 Ноември 2015 г.,zastrahovatel.com

Застрахователно обезщетение са получили семействата на 24 военнослужещи, загинали при срутване на сградата на казармата край гр. Омск. В допълнение „СОГАЗ” (една от водещите руски застрахователни компании) е изплатила едновременно на всички сумата в размер на 78,9 млн.р. от средствата, предоставени от Министерство на отбраната на Руската федерация. Жертвите на срутването на казармите в селцето Светли от 12 юли тази година са 24 човека, а пострадалите 18.


„Към настоящия момент компанията ни практически е изплатила всички обезщетения на роднините на загиналите десантчици. На пострадалите военнослужещи, хоспитализирани в лечебни заведения, компанията ще изплаща обезщетения по реда на постъпване на съответните дикументи” - съобщи директорът на „СОГАЗ” по ликвидация на щетите Лариса Терская.


От 1 януари 2015г. между Министерство на отбраната и СГ „СОГАЗ” е в сила държавен договор за задължително  животозастраховане и здравно застраховане на военнослужещите и други лица, приравнени към тях. Обезщетението в случай на смърт на застрахованите ще възлиза на 2,3 млн.р., при трайна загуба на работоспособност (при тежки наранявания) - 233,7 хил. р., за временна нетрудоспособност (при леки наранявания) - 58,4 хил. р., определени са и фиксирани обезщетения при получаване на инвалидност: 1-ва група - 1,75 млн. р., 2-ра група - 1,17 млн. р., 3-та група - 584,3 хил. р.


Освен това „СОГАЗ” е упълномощена да изплаща обезщетения в случай на смърт на военнослужещи или при признаването им за негодни за военна служба. Обезщетението за смъртта на един военнослужещ възлиза на 3,5 млн. р.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки