Отзвук от 49-ата Генерална асамблея на Съвета на бюрата на системата „Зелена карта”

04 Август 2015 г.,zastrahovatel.com

            На 27-29 май тази година се проведе 49-ата Генерална асамблея на Съвета на бюрата на международната система за автомобилна застраховка Зелена карта в Полша. Общото събрание избра за нов председател на Управителния съвет ръководителя на бюрото „Зелена карта” на Люксембург Жан Зенерс. Той  замени  като председател на Съвета на бюрото Мариус Вищовски, чиято работа бе белязана от изключително професионален подход и растеж на властта и престижа на международната система за автомобилна застраховка Зелена карта.

            Представителите на украинската делегация проведоха среща за възможните решения на проблемите, предизвикани от временната окупация на територията на Украйна. Участие взеха 46 държави от Европа и трети страни.

            По време на Общото събрание е обсъден въпросът за по-нататъшното разширяване на системата „Зелена карта. Взето е решение за присъединяването на Азербайджан до 1 януари 2016 г. и така страната ще стане 47-ата членка. Предвид ситуацията в Нагорни Карабах „Зелената карта” няма да важи за този регион.      Разгледана е подробно и ситуацията в Бюрото на Молдова, което е било под сериозен административен и финансов стрес (постоянни промени в неговото управление, нарушения във финансовата и организационна дисциплина). Възможно е било дори вземане на решение за спиране на членството на Бюрото на Молдова, с което силата на издадените международни застрахователни документи ще се обезсилят с всички негативни последици. От Бюрото на Молдова са предприети решителни действия за стабилизиране на положението, което е позволило да се преразгледа проектът за решение за спиране на членството и да се запази статутът на активен член на Бюрото.

            На Общото събрание са подчертани и проблемите на борбата с измамите. Одобрена е инициатива за започване на работа на мрежа от лица, които са специализирани в борбата с измамите. Лицата, които ще участват в мрежата, трябва да се назначават от бюрата и ще имат контакт на регулярна основа за обмен на практики в борбата срещу измамите и обмен на информация за специални случаи с измами, които със сигурност ще подлежат на защита на данните.

            Избрани са и следващите страни домакини за провеждане на Общо събрание на Съвета на бюрата на международната система за автомобилна застраховка Зелена карта - за 2016 г. - Естония и Финландия за 2017 г., която ще отпразнува  вековен юбилей на независимост.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки