„Евразия“ не се страхува от риска „Тероризъм“ и „Ебола“

05 Май 2015 г.,zastrahovatel.com

 

Казахстанската застрахователна компания „Евразия“ презастрахова една от най-големите вериги супермаркети в Африка, Pick'n'Pay. Стойността на застраховката е 72 млн. евро (14,5 млрд. тенге). „Евразия“ ще покрие всички рискове на една от най-големите вериги супермаркети в Африка.

Pick'n'Pay е втората по големина верига супермаркети, работеща в сектора на търговията на дребно на африканския континент, и е основана през 1967 г. Тогава Реймънд Акерман купува първите си няколко магазина. От тогава до днес веригата непрекъснато се разраства и днес работи в Южна Африка, Намибия, Ботсвана, Замбия и други държави. Pick'n'Pay притежава и 49% от зимбабвийската верига супермаркети ТМ Supermarkets. Магазините са специализирани в продажбата на храни, дрехи и стоки за обща употреба, за да отговорят на променящите се нужди на клиентите, като Pick'n'Pay работи в различни формати - франчайзинг и самостоятелно.

За съжаление Африка е изложена на различни „трудни“ рискове, включително терористични атаки. Знае се, че застраховането и презастраховането на терористичния риск по принцип е трудно заради присъщата му специфичност и ограничения капацитет на международните пазари. Тези обстоятелства намаляват силно шансовете на африканските застрахователи да получат нужното презастрахователно покритие от терористичен риск.

Трябва да се отбележи, че наскоро „Евразия“ разработи  цялостна иновативна застрахователна полица за риска „Ебола“ и пусна продукта за продажба във всички континенти, включително и в Африка.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Анализ на дейността на застрахователното дружество"
проф.д.ик.н Христо Драганов, проф.д.ик.н Марин Ней, 1999
orange_li
"Застрахователен пазар"
Боян Илиев, Ирена Мишева, 2005
orange_li