Allianz е застрахователен бранд №1 в света

25 Февруари 2015 г.,zastrahovatel.com

 Според годишната класация на Brand Finance Global 500, Алианц e застрахователен бранд №1 в света. Стойността на марката достигна 21 млрд. долара (приблизително 18 млрд. eвро), което представлява ръст от 3%, сравнено с 2014 г. 

Това поставя Алианц на 41-во място сред 500-те световни бранда и пред АХА (19 млрд. долара, 48 място). Brand Finance e консултантска компания, базирана във Великобритания, водещ оценител на финансовите марки. Класацията се основава на сравнително проучване на силата, риска и бъдещия потенциал на дадена марка в сравнение с преките й конкуренти. 

Brand Finance отчита солидния растеж на приходите и положителната перспектива, като основни предимства, които увеличават стойността на марката Алианц. В тази връзка, Brand Finance очаква приходите на Алианц да нараснат с 15% през следващите пет години, подчертавайки финансовия потенциал на Алианц. 

Една от компаниите за финансови услуги с най-осъзнат бранд 
Основната сила на бранда подсилва този растеж. Алианц без съмнение е една от компаниите, предлагащи финансови услуги с най-осъзнат бранд, с най-щателно разработена прозрачна система за управление на бранда, основаваща се на позиционирането й като „надежден партньор”. Чрез спонсорския си подход Алианц, подсилва това послание и изгражда трайни взаимоотношения с ключови партньори като ФК Байерн Мюнхен, например. 

Алианц ясно разбира, че бранда е стойностен стратегически актив. Поставяйки клиента в центъра на своята стратегия, Алианц гарантира, че стойността на бранда ще продължава да расте.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки