QBE Insurance пуска акции за 1,50 млрд. долара

29 Декември 2014 г.,zastrahovatel.com

Най-големият австралийски застраховател по премиен приход QBE Insurance Group ООД планира да набере 1.50 милиарда щатски долара чрез пускане на акции и продажбата на активи, съобщи Bloomberg.

Застрахователят, който събира 75% от премийните си приходи от дейността си извън Австралия и Нова Зеландия, ще продаде акции за общо 750 млн. долара. От QBE отбелязват, че привличането на средства ще „отслаби несигурността по отношение на адекватността на капитала на дружеството чрез укрепване и увеличаване на гъвкавостта на нейния баланс“.

Привлеченият капитал ще бъде насочен главно за изкупуване на облигации на стойност 500 млн. долара. Освен това застрахователят планира да продаде посредническия си бизнес в САЩ, тоест подразделението на QBE Lenders Mortgage Insurance Ltd. Компанията развива бизнеса си в областта на ипотечните ипотеки. Според Bloomberg QBE планира да подготви за продажба и оперативните си компании в Централна и Източна Европа.

Нетната печалба на QBE за периода януари-юни 2014 г. падна с 18% - до 392 млн. долара. За миналата година компанията отчете загуба за първи път от 12 години насам, което бе отдадено на големия бизнес отлив в Северна Америка.

Брутните премии на застрахователя за периода са намалели с 10% - до 8.5 млрд. долара, главно заради пазарите на Европа и Северна Америка. Според прогнозата годишните брутни премии на QBE ще бъдат между 16,6 и 17 млрд. долара.

От началото на годината цените на акциите на дружеството са паднали със 7%.

Зад гърба си QBE има над 125-годишна история. От 1982 година насам компанията е направила около 135 придобивания и в момента оперира в 43 държави, а персоналът й надхвърля 17 000 души.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
"Застрахователният пазар"
Диана Иванова, Ивайло Иванов,