Застрахователите Aviva и Friends Life се сливат в сделка за 5,6 млрд. паунда

11 Декември 2014 г.,zastrahovatel.com

Новата британска компания ще бъде лидер на местния пазар на застраховки "Живот" с 16 млн. клиента

Британските застрахователи Aviva и Friends Life заявиха във вторник, че техните бордове са се съгласили за условията на препоръчаното от тях цялостно сливане. Сделката ще създаде пазарен гигант с 16 млн. потребители на застраховка "Живот", предаде Ройтерс.

Притежателите на акции на Friends Life ще получат по 0,74 от новите кннижа на Avira. Това оценява сделката на 5,6 млрд. британски паунда. Сумата не се е променила от обявлението на компаниите за сливането им от 24 ноември тази година.

Акционерите на Friends Life също така ще получат и втори авансов дивидент от 24,1 пенса на акция. Aviva заяви, че предлага да плати финален дивидент от 12,25 пенса за 2014 г., което е с 30% повече спрямо миналата година.

От Aviva заявиха, че се очаква новата компания да събере 600 млн. паунда допълнителни приходи на година и да спестява по 225 млн. паунда годишно до края на 2017 г.

Георги Драганов

Източник: Investor.bgИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
orange_li
"Имуществено и лично Застраховане"
Христо Драганов Марин Нейков, 2000