Първенецът жъне успехи

08 Декември 2014 г.,zastrahovatel.com

Prudential Plc, най-големият британски застраховател по пазарна стойност, увеличи оперативната си печалба през първата половина на 2014 г. със 7%. Този успех се приписва на приноса на американското подразделение на компанията.

Надхвърляйки очакванията на експертите, оперативната печалба на компанията за периода януари-юни е възлязла на 1.52 млрд. лири, което е  2,6 млрд. долара. За сравнение през същия период на миналата година Prudential е отбелязала 1,42 милиарда лири оперативна печалба.

Анализаторите на Bloomberg прогнозираха 1.5 милиарда лири оперативна печалба.

Оперативната печалба на Prudential в Съединените щати, осъществена чрез Jackson National Life , е нараснала през последните шест месеца с 18% - до 686 милиона лири. Този ръст се дължи на увеличените продажби на променливи анюитети, обясняват специалистите.

Във Великобритания оперативната печалба на  застрахователя е скочила с 10% - до 374 милиона лири, а в Азия, която носи около половината от приходите на Prudential, визираният показател се е повишил с 2%, до 483 млн. лири. 

Печалбите на застрахователя от нов бизнес в периода януари-юни са скочили с 24% и са възлезли на 1,02 млрд. лири. Приходи от комисиони  на Prudential също са отбелязали ръст от 24% - до 764 милиона лири.

„През първото полугодие бяхме изправени пред редица предизвикателства, включително и съществени и неочаквани сривове на валутата на някои от най-интересните за нас пазари, спад на курса на долара в САЩ, а също и съществено отслабване на пазара на животозастраховането и пенсионното осигуряване във Великобритания, където отчетохме спад на анюитетните продажби“, това се казва в прессъобщението на Prudential.

Компанията не пропуска да отбележи и допълнителна несигурност, която носят със себе си геополитическите конфликти.

Prudential очаква ускоряване на темпа на икономическо възстановяване в Съединените щати и Обединеното кралство на фона на продължаващата слаба икономика в Еврозоната.

Компанията отчита дорите перспективи в Азия, където средната класа нараства и търсенето на застрахователни услуги се увеличава. За първото полугодие застрахователят ще изплати дивидент в размер на 11,19 пенса на акция, което представлява увеличение от 15% спрямо предходната година.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Икономика на застраховането"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
"Основи на презастраховането"
Радослав Габровски, 1998