Краш-тест специално за кучета проведоха в „Алианц“

11 Ноември 2014 г.,zastrahovatel.com

 

Как да бъдат превозвани домашните любимци в автомобилите така, че да се возят безопасно и да не представляват опасност за пасажерите при ПТП. На тези въпроси цели да отговори специално проучване, проведено от немската компания „Алианц“. В резултат на проведени краш-тестове с манекени на 35-килограмови овчарки и малки кученца до 12 килограма изследователите стигнаха до интересни изводи. Според доклада от проучването големите животни би следвало да бъдат превозвани в клетки в багажното отделение и това е единственият безопасен за тях и пътниците начин на транспортиране с моторно превозно средство. Що се отнася до малките кученца, то те биха могли според специалистите да се транспортират и в купето на автомобила, на задната седалка. Условието, което анализаторите поставят, е кутрето да бъде „фиксирано“ така, че да не може да се нарани при инцидент, а и в случай на такъв да не стане опасно за пасажерите.

Добре е да припомним, че при удар незакрепеният манекен се удря в предното стъкло така, сякаш тежи 40 пъти повече.

Подобен тест през изминалата година проведе и компанията „Subaru“, но не бе използван автомобил, а платформа със седалки. След това експертите заключиха, че нито един от аксесоарите за кучета, включително колани и каишки, не би могъл да спаси кучето ви в случай на челен удар.

Междувременно испанските власти одобриха нови правила, с които трябва да се съобразяват собствениците на домашни любимци. От следващия октомври испанците, които искат да разхождат своите кучета без каишка, ще трябва да притежават специален лиценз-сертификат. Предвижда се и създаване на голям брой нови площадки за разхождане на кучета, които ще се добавят към вече съществуващите 100 такива. Ще заработи и информационна система с база данни за хора, проявяващи жестокост към своите питомци. Сред определяните като жестокост постъпки са да оставиш на каишка кучето си повече от два часа или да го държиш в колата повече от 20 минути. Нарушителите се глобяват с от 100 до 600 евро. Струва си да отбележим, че в Испания днес нивото на изоставените животни е най-високо сред всички европейски държави.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки