Задължителни застраховки за журналисти в риск

24 Септември 2014 г.,zastrahovatel.com

 

Руският съюз на журналистите призова за задължително застраховане на журналистите, работещи в „горещи точки“.

Предложението е чрез законодателни промени да се задължат средствата за масова комуникация да застраховат своите журналисти, които се намират в опасни командировки. Това обясни председателят на организацията Всевалод Богданов.

„Съюзът на журналистите в Русия възнамерява в близко бъдеще да се обърне към руските власти с предложение законодателно да се задължат шефовете на СМИ да осигуряват застрахователна защита, специална подготовка, както и средства за защита на своите сътрудници, които са изпращани на опасни командировки“, съобщи Богданов в интервю за радио „Говорит Москва“.

Той също счита за важно да се търси отговорност за всички престъпни действия срещу журналисти и „наказанието неизбежно да намира виновните за престъпления срещу журналисти“.

На 17 юни кореспондентът на ВГТРК Игор Корнелюк почина от получените рани при минометния обстрел в Източна Украйна. По-късно на мястото на обстрела бе намерено тялото на видеооператора Антон Волошин. Това са първите руски журналисти, загинали в резултат на военните действия в Украйна.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застраховане"
Проф,Христо Драганов, Боян Илиев, д-р.Ирена Мишева,
orange_li
"Управление на риска"
Христо Драганов, 2003
orange_li