„Застрахователно дружество Евроинс” АД издаде първата полица по застраховка “Кибер отговорност” на интернет портала „Дир.бг”

10 Септември 2014 г.,zastrahovatel.com

 

„Застрахователно дружество Евроинс” АД издаде първата полица по застраховка “Кибер отговорност” на интернет портала  „Дир.бг”. Застраховка “Кибер отговорност” е предназначена за компании работещи в сферата на информационните технологии или такива, значителен дял от чийто търговски оборот се извършва онлайн, включително портали за електронна търговия, доставка или поддръжка на хардуер и софтуер, уеб базирани приложения или други аспекти на бизнеса. Застраховането  на риска от сривове или пробиви, включително злонамерени, в IT системите или загуба на данни, е от изключително важно значение за  безпроблемното функциониране на дадена компания. Застраховка “Кибер отговорност” покрива както преки загуби претърпени от застрахования, така и отговорността на компанията  спрямо нейни клиенти и контрагенти за реализирани от тях загуби. 

Застрахователното покритие по тази застраховка включва следните рискове:
•    професионална отговорност за причинени вреди в резултат неизпълнение на задължения;
•   отговорност на създатели, издатели  и разпространители на мултимедийно съдържание – загуба, произтичаща от претенции за права за интелектуална собственост/ нарушаване на авторски права/ клевета/  и др.
•    загуба на данни и срив в компютърната система;
•    нарушение на конфиденциалността;
•    кибер атака ;
•    сигурност на мрежата;
•    разходи за участие в съдебни процеси;
•    разноски за правна защита по предявени претенции;
•    разходи, свързани със загуба на репутация и предприемане на ответни мерки
•    отговорност при аутсорсинг;
•    покритие за унищожени, увредени, загубени  или изтрити документи и др.

Покритите рискове и лимити на отговорност по тази застраховка се договорят индивидулно, в зависимост изискването на клиента.

Със застраховка  “Кибер отговорност”,  „Застрахователно дружество Евроинс” АД” допълва  продуктовото си портфолио и отговаря адекватно на нарастващите нужди на своите клиенти.

Със своите атрактивни предложения „Застрахователно дружество Евроинс” АД всекидневно се грижи за спокойствието и сигурността на своите клиенти. Всички видове  застраховки  могат да бъдат сключени във всеки от 82 офиса на Дружеството, както и при застрахователните агенти и брокери, които предлагат продуктите на „Застрахователно дружество Евроинс”.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застрахователният пазар"
Диана Иванова, Ивайло Иванов,
orange_li
"Застраховането в България"
доц. д-р Алекси Тасев , 2012
orange_li
"Застраховане"
Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000