Земята на изгряващото слънце сложи крак в САЩ

02 Септември 2014 г.,zastrahovatel.com

Японската застрахователна компания Dai- Ichi Life купува American Life Protective за 5,7 млрд. долара. Dai- Ichi Life ще бъде първата японска застрахователна компания на пазара в САЩ.

Втората по големина японска застрахователна компания Dai- Ichi Life Insurance купи 100% от акциите на американската Protective Life. И двете компании оперират в сектора на животозастраховането.

По данни на агенция „Киодо“ сумата на транзакцията е 582 млрд. йени, което е 5,7 млрд. щатски долара. Това превръща сделката в най-голямото придобиване, предприемано от японска застрахователна компания.

Покупката на акциите трябва по план да приключи до януари следващата година . Dai- Ichi Life ще емитира допълнителни акции на стойност 250 млрд. йени (2,4 млрд. долара), за да привлече необходимите средства за финиширане на сделката.

Съвкупният приход на двете компании е около 45 млрд. щатски долара, което е само с 2 млрд. долара по-малко от приходите на най-голямата японска застрахователна компания Nippon Life Insurance. Сделката се отличава с факта, че с приключването на сделката Dai- Ichi Life ще стане първата японска застрахователна компания на пазара в САЩ .

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки