Американските застрахователи „на лов за мозъци”

12 Август 2014 г.,zastrahovatel.com

 

 

Повече от половината от американските застрахователи възнамеряват да увеличат персонала си през 2014 г., разкрива шестмесечният доклад за перспективите пред развитието на човешките ресурси в сектора, изготвян от The Jacobson Group и Ward Group. И нещо повече – битката за ценни таланти се ожесточава, докато компаниите търсят експерти за най-ключовите си позиции.

Анализирайки предходни резултати от проучванията си, Джед Райдър от Ward Group подчертава, че по всичко изглежда, че 2014 г. ще е рекордна както от гледна точка на наетите нови кадри, така и по намалението на съкратените служители.

Близо 62% от респондентите казват, че смятат да увеличат персонала си, а едва четири на сто смятат да свият човешките си ресурси.

От април 2011 г. до момента застрахователите са открили нетно 26 400 работни места.

„Хората в сектора, които все още си търсят работа, са малцина” – казва Грегъри П. Джейкъбсън, главен изпълнителен директор на Jacobson. Според него браншът се връща към състоянието си от преди рецесията, доверието и оптимизмът се повишават, както и прогнозите за приходите.

Джейкъбсън добавя, че застрахователната индустрия вероятно ще отчете по-силен ръст през 2014 г., отколкото американската икономика като цяло. Според данни на правителственото Бюро по трудова статистика безработицата в сектора е 2%, достигайки най-ниското си ниво от март 2007 г. насам. За сравнение, общо за САЩ безработицата е 6.6 на сто.

Освен розовите перспективи от гледна точка на човешките ресурси докладът дава основания и за финансови надежди.

Докато 61.9% от анкетираните мениджъри смятат, че ще увеличат персонала си през следващите 12 месеца, 87.3% от тях вземат това решение на базата на по-ведрите си прогнози за приходите.

Разбира се, не трябва да забравяме и обратната страна на монетата на засилващия се глад за квалфицирани кадри.

„Войната за таланти е много, много ожесточена” – констатира Джейкъбсън и допълва, че голям процент от респондентите се оплакват, че срещат трудности да си намерят необходимите служители.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застраховане"
Проф,Христо Драганов, Боян Илиев, д-р.Ирена Мишева,
orange_li
orange_li
"Наръчник на застрователния посредник"
Христо Драганов Румен Гълъбинов, 2003