Намалява броят на изгубените кораби в световните океани

07 Юли 2014 г.,zastrahovatel.com

 

Общият брой на загубените през 2013 г. кораби спада до 94 спрямо 117 предходната година, разкрива доклад на Allianz S.E, който включва морските транспортни съдове с вместимост над 100 тона.

Азия отговаря за лъвския пай от загубите – около една трета. Осемнайсет кораба са изгубени във водите на Южен Китай, Индокитай, Индонезия и Филипините, а 17 – около Япония, Корея и Северен Китай.

Само един плавателен съд е загубен по западното крайбрежие на САЩ и нито един – по източното.

„Макар че се наблюдава дългосрочна низходяща тенденция при загубите на плавателни съдобве, все още предстои да се подобри общата безопасност на корабите, тяхното карго и екипаж особено във водите около Азия” – коментира Тим Дони от Allianz.

„Като застрахователи винаги обръщаме внимание на сфери като обучение на персонала и мерки за безопасност. Не можем да пренебрегнем риска от човешки грешки, а липсата на квалифицирани кадри продължава да е проблем” – допълва експертът.

Намалява и броят на атаките, осъществени от пирати – с 11%, до 264 броя.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки