Generali ще брани интересите си за сметка на бивши топмениджъри

18 Юни 2014 г.,zastrahovatel.com

 

„Съветът на директорите на Assicurazioni Generali в съответствие с искането на застрахователния надзор на Италия (Ivass) и в светлината на новите обстоятелства и разкрити факти анализира данните, предоставени от комитета по риска и контрола на компанията  за риска и контрола на компанията (Risk and Control Committee)относно редица алтернативни инвестиции, направени в миналото от бившите топмениджъри на компанията“, заяви групата.
Дейността на двамата висши мениджъри, извършвана на висшите постове, които заемаха, бе поставена „под лупа“ и „Дженерали” възнамерява да отстоява твърдо финансовите си интереси за сметка на застрахователните мениджъри, чиято работа днес е под прицела на нападките както на няколко вътрешни одитни комисии, така и на италианския застрахователен надзор.

По искане на надзора на Италия (Ivass) Съветът на директорите преразгледа оценката, дадена от Комисията по възнагражденията (Remuneration Committee) относно обезщетението на бившите топмениджъри – бившият председател и изпълнителен директор Джовани Перисиното (Giovanni Perissinotto) и управляващия директор Рафаеле Агрусти (Raffaele Agrusti).
В тази връзка  съветът е наредил на текущия мениджмънт с ръководител CEO Марио Греко (Mario Greco) „незабавно да предприеме всички необходими стъпки за бързо и ефективно защитаване на финансовите интереси на компанията“, се казва в изявлението до медиите.
Сред задачите на Греко е оспорването на споразуменията, постигнати с двамата бивши топмениджъри на дружеството, анулиране на правата, които бяха гарантирани на Агрусти за възстановяване на компенсации, дължими на Агрусти, но изплатени на Перисиното. Още един проблем, който стои пред Греко, е възстановяването на щетите, нанесени по време на управлението на двамата провалили се мениджъри вследствие на неизпълнени поети финансови и други ангажименти.

Всички тези мерки трябва да бъдат предприети преди съдебното заседание по трудово-правния спор, който се води срещу Перисиното и Агрусти, се казва още в прес-съобщението.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки