В Таланкс са доволни от първото тримесечие

23 Май 2014 г.,zastrahovatel.com

 

Брутен премиен приход след първите три месеца: 8,4 (8,5) млрд. евро

Оперативна печалба (EBIT): 509 (530) млн. евро

Добра нетна печалба на Групата от 192 (208) млн. евро

Прогнозата за пълната 2014 година е потвърдена

В групата Таланкс са доволни от развитието на бизнеса през първото тримесечие на 2014. Нетната печалба на Групата е 192 (208) млн. евро. Печалбата е с 3% по-висока след отчитане на специалния ефект през същия период на миналата година, а именно в началото на 2013 г. Групата реализира печалба от 22 млн. евро от продажбата на акции в Swiss Life. Брутният премиен приход се увеличи с 1,6% в местни валути. Премийният приход в евро беше повлиян от валутни обезценки на ключовите пазари Бразилия, Мексико и Турция: на практика той остана стабилен на ниво от 8,4 (8,5) млрд. евро.

„Доволни сме от развитието през първото тримесечие. Нетната печалба на Групата от 192 млн. евро остана в рамките на резултата на силното тримесечие от предишната година, който беше благоприятстван от капиталовите и курсови печалби от продажбата на акции в  Swiss Life. Това е добро начало на 2014”, заяви Херберт К. Хаас, Главен изпълнителен директор на Таланкс АД. „Това засилва нашата прогноза, че ще можем да постигнем нетна печалба на Групата от поне 700 млн. евро за пълната финансова година.”Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Презастраховане"
Христо Драганов, 2001
orange_li
"Управление на риска"
Христо Драганов, 2003
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,