Китай либерализира застрахователния си сектор

09 Април 2014 г.,zastrahovatel.com

Китай облекчава правилата, касаещи сливанията и придобиванията в застрахователния сектор, с цел създаването на по-мощни и по-конкурентни компании, предава MarketWatch.

На застрахователите ще бъде позволено да притежават повече от една компания в един и същ сегмент на сектора, гласи официалното съобщение на Китайската застрахователна регулаторна комисия (China Insurance Regulatory Commission).

В момента застрахователите могат да извършват животозастраховане и имуществено застраховане, но не могат да притежават повече от едно дружество в един и същ сегмент от пазара.

Правилата, влизащи в сила от 1 юни 2014 г., ще важат както за местните, така и за чуждите застрахователни компании, опериращи в Китай.

Поднебесната империя ще насърчава конкуренцията във финансовия сектор. Азиатската страна отваря вратите както за местните компании, така и за утвърдените чужди компании, в момент, в който се опитва да насърчи създаването на по-големи и финансово по-здрави компании, които да предоставят продукти на по-ниски цени.

По статията работиха: Свилен Колев, редактор Петър Нейков

Източник: Investor.bg

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки