Застрахователят предупреждава – пазете се от хулигани през зимата

07 Март 2014 г.,zastrahovatel.com

 

Според Европейската застрахователна компания „ERGO Застраховане -  Литва“ всеки месец се подават искове за обезщетения за нанесени сериозни наранявания на граждани, станали жертва на инциденти, като нападение, грабеж и хулиганство.

Когато денят става по-къс, настъпва бум на кървавите разправии. Месеците декември  и  януари  са критични, предупреждават застрахователите. По техни данни през мразовитите месеци се получават  с 40% повече молби за обезщетения от обичайното. Почти всички нещастия се случват късно вечерта или през нощта – в периода между 22,00 и 3 ч., като нападателите далеч не се притесняват от замръзване. Според „ERGO Застраховане – Литва“  годишно при тях се обработват не по-малко от 10 такива случая , повечето от които в по-големите градове на страната.

Според директора на дирекция „Ликвидация на щети“ в ERGO Балтик Аудрюс Пилчицас съществуват две основни тенденции при тези престъпления. През по-топлите месеци все по-голям е броят на проява на хулиганство, а грабежите властват през зимата.

Повечето от жертвите на атаки са нападани в метрото, в подлезите или в други тъмни места. Често се случва и нападателите да чакат жертвите си в близост до кафенета или барове. Понякога хората се сблъскват с агресивни хулигани , които просто си търсят повод за сбиване. Не ги притеснява нито светлината, нито присъствието на свидетели.

„В края на миналата година получихме съобщение, че клиентът е бил пребит близо до дома си в следобедните часове, човекът просто попитал неподходящи лица:  „Какво правите тук?“ , и веднага усетил стоварващи се юмруци. Мъжът бе със сътресение и счупена челюст", разказва Пилчицас .

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки