Иран и европейски застрахователни компании са формирали съвместен комитет

05 Март 2014 г.,zastrahovatel.com

 

Националната иранска танкерна компания ( NITC ) и „европейски застрахователни компании са обединили усилията си“, за да предоставят застрахователно покритие на иранските петролни доставки, съобщава агенция Fars.

„Целта на формирания съвместен комитет, съставен от NITC и европейски застрахователни компании, е да се насърчи застраховането на иранския петролен износ“, заяви ръководителят на иранската компания Али Акбар Сафаеи.

Не съществуват пречки, добави още Сафаеи, за доставка на петрол за Индия, въпреки че в „някои случаи може да е имало закъснения“. Според шефа на компанията  пълното премахване на санкциите срещу Иран от страна на САЩ и ЕС през идните месеци ще позволи на иранското дружеството да възвърне загубените си през последните години пазари.

По-рано Сафаеи бе заявил, че във връзка със смекчаването на западните санкции срещу Иран компанията възнамерява да възобнови доставката на петрол за свои азиатски клиенти, като използва своята танкерна флота.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки