Здравната реформа на Обама ще освободи 2,3 милиона работни места

26 Февруари 2014 г.,zastrahovatel.com

В ежегодното послание на президента на САЩ Обама обеща да увеличи минималната работна заплата на държавните служители, да разшири възможностите за пенсионни спестявания, като при това заяви, че ще се постарае минимално да се обръща за съдействие към конгресмените. 

В дългосрочен план прилагането на реформата в здравеопазването, предложени от президента Обама, Obamacare може да доведе до намаляване на работните места на пълен работен ден с 2,3 милиона. Според Reuters  това са изчисления, направени в  Бюджетната комисия на Конгреса ( CBO ). Това е федералната структура в САЩ , която е ангажирана специално да предоставя на конгресмените различни икономически данни .

Според специалистите от CBO,  до 2017 г. два милиона работещи американци ще трябва да се откажат да работят „фултайм“, тоест на пълен работен ден, а след десет години те ще са 2,3 милиона души.

Тази криза ще засегне работниците с ниско заплащане . Те ще предпочитат да намалят работните си часове, за да избегнат загубата на федералните субсидии. Известно е, че Obamacare предвижда плащане на здравни осигуровки и други разходи за здравеопазване  според CBO .

Председателят на Камарата Джон Бонер, коментирайки доклада на управлението, каза,  че реформата прави трудно да се позиционира  състоянието на средната класа. Белият дом заяви, че намаляването на работното време ще бъде резултат от „нов избор" , който ще правят американците.

През 2010 г. CBO прогнозира , че изпълнението на реформата на Обама ще доведе до намаляване на 650 000 работни места.

Обама предложи реформа, която има за цел да направи по-достъпни здравните грижи за бедните, но се превърна в обект на остра критика от републиканците . Несъгласието на републиканците с предложеното финансиране на реформата, което стана видно през есента на 2013 г., доведе до забавяне на преговорите за държавния бюджет за следващата финансова година . На това се дължи и провалът на закона към момента.

През ноември Обама се извини на американците и обеща , че правителството ще работи усилено, за да се справи с проблемите.

Американците харчат 18% от БВП на страната си за здравеопазване. Реформата обещава на гражданите, които са на държавни помощи и са с ниски доходи, застраховки за здраве, а на застрахователните компании – разширяване и ръст на пазара на тези полици.

„Същността на закона за медицинската застраховка работи добре . Проблемът е , че уебсайтът, който трябва да направи процеса по-лесен за кандидатстване за застраховка, не работи. Уебсайтът е твърде бавен , хората често се озовават заклещени в средата на заявлението", каза Обама през октомври.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
"Здравно застраховане"
д-р Ирена Мишева ,
orange_li
"Презастраховане"
ЯНАКИ АНДРЕЕВ,