Руски застрахователи следят посеви от космоса

09 Септември 2013 г.,zastrahovatel.com

 

Националният съюз на селскостопанските застрахователи на Русия разглежда възможността да използва космически мониторинг при сключването на договори и тяхното управление, се казва в изявление на организацията, в която членуват компании като „Алианс”, „Ингосстрах”, ВСК, „Уралсиб”, „АльфаСтрахования” и МАКС.

Плановете са да се адаптират информационни космически технологии на френското дружество Geosis. Чрез системата AgriQuest ще се следи в реален режим синоптичната обстановка и състоянието на посевите, което ще даде възможност за незабавно засичане на аномалии при развитието на селскостопанските култури.

„Селскостопанското застраховане изпитва остра нужда от съвременни информационни технологии, чрез които да оценява рисковете и да следи състоянието на посевите. Засега някои компании членки на НСЗ решават този проблем индивидуално, като купуват ноухау от западни партньори” – коментира президентът на организацията Кориен Биждов.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки