Под прицел: Европа се отнася „незряло” към кибер опасността

03 Септември 2013 г.,zastrahovatel.com

 

Европейските организации се отнасят „незряло” към опасността от кибер атаки и не предприемат неоходимите мерки за защита, разкрива изследване на застрахователния брокер Marsh.

Според проучването 71% от мениджърите по управление на риска са по-притеснени за компютърната безопасност, отколкото през 2012 г., а 54% се оплакват, че компаниите им вече са станали жертва на хакери.

„Кибер атаките заемат все по-значимо място сред рисковете, които заплашват успеха на една организация – коментира Стивън Уеърс от Marsh. – И въпреки това голяма част от фирмите все още не разбират проблема и не са въвели ясна стратегия за ефективна защита.”

17% от респондентите изчисляват, че една кибер атака би им струвала над $5 млн. (3.77 млн. евро), а 22% признават, че не са калкулирали размера на очакваните загуби. Наскоро британската Федерация на малкия бизнес (FSB) публикува доклад, според който членовете й губят по 785 млн. паунда на година заради компютърни престъпления, или средно по 4000 паунда за всяка засегната фирма.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки