ЕСТОНИЯ: Парламентът премахна половите различия в премиите

02 Юли 2013 г.,zastrahovatel.com

 

Естонският парламент прие промените в Закона за застрахователните дейности, в съответствие с които се увеличава минималният размер на собствения капитал на застрахователите и се премахва разликата в стойността на застрахователните премии в зависимост от пола на застрахованото лице.

За приемането на измененията гласуваха 80 депутати без „въздържали се“.

Измененията се вземат предвид решението на Европейския съд, че при предоставянето на застрахователни услуги не се позволяват различия в размера на застрахователните премии в зависимост от пола на застрахованото лице. Измененията също така предоставят право на финансовите контролни органи за надзор да контролират извънборсовите сделки по покупко-продажба.

В съответствие с промените, подготвени от Министерството на финансите на Естония, базовата стойността на минималния  собствен капитал на застрахователите нараства с увеличаване на стойността на Европейския индекс на потребителските цени.

Например минималният собствен капитал на застраховател, ангажиран в продажбата на животозастрахователни и общозастрахователни продукти, ще трябва да бъде най-малко 3,70 млн. евро вместо сегашните 3,5 млн. евро.

 

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки