Бавят ли плащания британските застрахователи

24 Юни 2013 г.,zastrahovatel.com

 

Регулаторите във Великобритания търсят причина за вълната от оплаквания от клиенти, на които напоследък е свидетел един от най-старите застрахователни пазари в света.

Новият регулатор на лондонското Сити, Агенцията за финансово поведение, започва проверка на застрахователните компании. Причина за разследването са съмненията, че дружествата нарочно бавят разглеждането на получените искове и разчитат на „дребните букви” в договорите, за да откажат справедливо полагащо се обезщетение.

Според главния изпълнителен директор на агенцията Мартийн Уийтли броят на отправените към регулаторите жалби тревожно расте и в повечето случаи правото изглежда да е на страната на потребителя.

Най-често се оплакват собствениците на имуществени полици и пътнически застраховки.

Регулаторите ще се опитат да изяснят дали недоволството на клиентите зависи от канала на закупуване на полицата директно чрез застрахователя или чрез брокер. Ще бъде проверено и дали опериращите в сектора компании посвещават същите човешки ресурси за разглеждане на искове, колкото и за пласмент на продукти. Резултатите от разследването ще са ясни до края на годината.

Меги Крейг от Асоциацията на британските застрахователи подчертава, че дружествата от бранша изплащат над 28 млн. паунда дневно на клиентите си само по имуществени и автомобилни полици. Според нея секторът се стреми да предлага ясен език на договорите и опростени процедури при подаване на искове.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки