Удоволствието да имаш кола е най-скъпо в Хонконг

20 Юни 2013 г.,zastrahovatel.com

 

 

В азиатската държава се плащат най-високи данъци и застраховки на автомобилите

Британската компания Prestige Perfomace Center GB проведе собствено проучване, за да може да установи къде притежаването и използването на автомобил излиза най-скъпо. Експертите са отчели фактори като цената на нова кола, сумата за нейните застраховка и данък, стойността на горивото, както и парите, които се плащат за място за паркиране.

Лидер по повечето от тези показатели е Хонконг. Страната е на трето място по средна стойност на автомобил - 27 694 долара, като преди нея се оказват Сингапур - 105 253 долара и САЩ - 30 500 долара. В Хонконг обаче се плащат най-високите застраховки на автомобили – средно по 3000 долара на година. По този показател следват Бразилия - 2700 и Канада – 2000 долара. В края на списъка са държави от южната част на Африка, Русия, Япония и Саудитска Арабия, където застраховката на автомобил е около 300 долара на година. 

 

 

Най-скъпото гориво плащат в Турция, където собственик на кола харчи около 5000 долара на година. Подобни са цените в Хонконг и Италия, докато най-евтино е в Саудитска Арабия, Венецуела, Русия и страните от Северна Африка.

Хонконг е на първо място по цена на местата за паркиране. За да притежава собствено място, собственик на кола плаща около 10 000 долара годишно. За сравнение, в САЩ, които са на второ място в тази класация, цената е между 3000 и 7000 долара. Колкото до почасовото паркиране, лидер е Австралия, където средната цена за 60 минути е 28 долара.

Отново Хонконг е лидер и в класацията за най-висок пътен данък на превозни средства – около 10 000 долара годишно. Следват Южна Корея с 2200 долара и Русия – 1500 долара. Авторите на изследването отбелязват, че в Турция, където данъкът е свързан с обема на двигателя, сумите варират от 287 до 10 466 долара.

Източник: Investor.bg

 

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки