Превърнаха „Born This Way“ в застрахователна война

03 Юни 2013 г.,zastrahovatel.com

 

 

Продуцентите и мениджърите на Лейди Гага съдят Lloyd's of London за концерт от 2012 година, който бе отменен след терористична заплаха на мюсюлмански екстремисти.
Atom Factory Inc. и част от организаторите на концертите й - LGTours L.L.C. и Mermaid Touring Inc., обвиниха три дружества от синдиката Lloyd's of London, че неправилно са отказали да покрият щетите от отменения през юни 2012 г. концерт в Джакарта, Индонезия. Обвинени са синдикатите на Beazley P.L.C. 623 и 2623, както и 1183 на Talbot Underwriting Ltd.

Гага бе планирала да излезе на сцената в Джакарта на 3 юни 2012 г. и е продала над 50 000 билета. Но седмици преди пристигането на шоуто “ Born This Way“ религиозни хардлайнери започнаха протести срещу „вулгарната“ певица. „Тя носи само бикини и сутиен, когато пее, и  заяви, че е пратеник на детето на дявола“, обяви говорител на „Фронта на защитниците на исляма". Индонезийската полиция не може да гарантира безопасността на Гага и концертът бе отменен.

Въпреки че концертът трябваше да се проведе в Индонезия, делото е било подадено в Калифорния, където са базирани трите синдиката на Lloyds, които са застраховали турнетата на Гага.  Мениджърите на популярната певица и организаторите на турнето заявиха, че са платили „значителни премии“, за да осигурят застрахователна защита за концертите, която да обхваща целия свят.
Според полицата Гага е защитена от загуби, в случай че „всякакво застраховано представление или мероприятие, описано по-долу, бъде отменено по необходимост, отсрочено или пренасрочено, прекъснато или отложено, в своята цялост или частично... като самостоятелен и директен резултат от тероризъм и/или саботаж или заплаха за такива“ ("
should any insured performance(s) or event(s) specified herein be necessarily cancelled, abandoned, rescheduled, interrupted or relocated, in whole or in part[as] the sole and direct result of terrorism and/or sabotage or threat thereof").

Lloyd's обаче отказва да плати, позовавайки се на „езикови и предполагаеми обстоятелства, които не се съдържат в полиците“. Това е „предизвикателно поведение“, твърдят ищците, което „цели да вълнува, провокира и дразни“. Те се стремят към обезщетение от най-малко 150 000 долара.
Възможно е този спор да не се окаже изолиран случай, касаещ единствено Джакарта. Миналия месец Лейди Гага отмени останалата част от турнето си в Северна Америка - 21 концерта. Пропуснатите приходи от това решение се оценяват на 25 милиона долара.

Докато Гага се възстановява от операция на тазобедрената става, заинтересованите от авоарите й  страни могат да  се впуснат в спорове за по-голямо парче от пая. Възможно е да се окаже, че полиците за „тероризъм“, които излизат на преден план днес по повод отменения в Джакарта тур, да се окажат само една битка в много по-мащабната война „Born This Way“.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки