Стихии „удариха“ 2012 година с мощност 186 млрд. долара

14 Май 2013 г.,zastrahovatel.com

 

Стихии „удариха“ 2012 година с мощност 186 млрд. долара

„Последните изследвания на Swiss Re показват, че през 2012 година природните бедствия и катастрофите по вина на човешка грешка са нанесли щети в световен мащаб в размер на 186 млрд. долара. Тези събития са довели до 14 хиляди загубени човешки живота.

Делът на икономическите загуби в света, предизвикани от техногенни катастрофи и природни катаклизми през 2012 година, който е поет от застрахователната индустрия, е в размер на 77 млрд. долара. По този показател годината се нарежда на трето място в историята, въпреки че той е значително по-нисък от сумата, отделена от бранша през следващата по щетимост година – 2011. През 2011 година застрахователите са изплатили на застраховани лица и компании 126 млрд. долара, причинени главно от щети в Азиатско-Тихоокеанския регион.

Най-големите по отношение на нанесени щети събития през 2012 година са били в САЩ, като загубите се изчисляват на 119 млрд. долара, от които 65 млрд. долара са били изплатени от застрахователите под формата на обезщетения. Последствията от урагана „Санди“ се изчисляват на 70 млрд. долара, което превръща урагана „Санди“ във второто по щетимост подобно бедствие след урагана „Катрина“, ударил САЩ през 2005 година. Застрахователните щети, които предизвика „Санди“ се изчисляват на 35 млрд. долара.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки