Великобритания: Пенсионната пропаст между жените и мъжете скача с 13%

07 Май 2013 г.,zastrahovatel.com

 

Жените, пенсиониращи се тази година, очакват годишният им пенсионен доход да бъде с над 1/3 по-нисък от този на мъжете пенсионери, твърди изследване, публикувано от Prudential. Жените, които прекратяват трудовата си кариера през 2013 г. във Великобритания, очакват среден доход от 11 750 британски лири годишно, а мъжете 18 250 лири. Пропастта в пенсиите между двата пола на острова достигна 6500 лири, или средно 36%.

Различията между половете е с 13% по-високо от отчетената при същото проучване миналата година -  5750 лири. Тогава мъжете очакваха да се пенсионират при годишен доход от 18 000 лири, а жените при пенсионен годишен доход от 12 250 лири.

Пенсионният експерт на Prudential Стан Ръсел (Stan Russell) заяви, че "разликата между пенсиите на различните полове остава упорито голяма. Доходите при пенсиониране както при мъжете, така и при жените са подложени на натиск, но за жените влиянието е особено изразено тази година. Вследствие на този факт техните очаквани доходи достигат най-ниската си точка.

Пенсионерът във Великобритания през тази година, без да се отчита факторът „пол“, очаква среден годишен пенсионен приход от 15 300 лири, като в това число са включени приходите от частни, фирмени и държавни пенсии.

Очакваните доходи на жените при пенсиониране са изложени на петгодишно дъно и изследванията на Prudential разкриват, че само 43% от анкетираните жени, които се пенсионират тази година, се чувстват финансово добре подготвени за пенсиониране в сравнение с 52% от анкетираните мъже.

По същия начин по-малко от една трета (32%) от жените вярват, че ще имат достатъчно доходи, за да се насладят на удобно пенсиониране, в сравнение с 41% от мъжете.

По отношение на регионалните различия Prudential установи, че разликата в доходите на мъжете и жените при пенсиониране е най-голяма в Източна Англия, където жените очакват пенсия от 9100 лири годишно, което е с 10 300 лири по-малко от пенсията, която ще вземат мъжете в същата област – 19 400 лири.

От друга страна, тясна разлика се отчита в средната западна част на Великобритания (West Midlands) – 3750 лири. Въпреки това жените в този регион очакват да се пенсионират при само 10 300 лири годишно, което е вторият най-нисък годишен доход за всички региони след Източна Англия, докато мъжете очакват пенсионен доход от 14 050 лири, което е най-ниският годишен пенсионен доход за всички региони.

Очакваните пенсионни доходи са най-високи в Лондон (£ 13,950 за жените и £ 22 750 за мъжете), както и в югоизточната част на Великобритания (£ 13,000 за жените и £ 20 200 за мъжете).

Ръсел допълни, че има стъпки, които жените биха могли да предприемат, за да подобрят своите доходи при пенсиониране. Сред тях са запазване на пенсионните вноски, когато това е възможно, по време на прекъсване на кариерата, както внасяне на доброволни националноосигурителни вноски, когато се върнат на работа.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки