Армеец на първо място за 2012 г.

07 Май 2013 г.,zastrahovatel.com

Съгласно официалните данни на КФН към 31 декември 2012г. ЗАД Армеец реализира премиен приход над 170 млн. лв. и с ръст от 6% спрямо предходната година заема убедително първото място на застрахователния пазар.

С най-голям дял в портфейла на компанията е автомобилното застраховане. Армеец е на първо място по застраховка „Каско на МПС” с приходи от над 85 млн. лв. и пазарен дял от 21%. При задължителната „Гражданска отговорност на автомобилистите” дружеството генерира премиен приход от 52,5 млн. лв. и има пазарен дял от 10%.

ЗАД Армеец се нарежда на първо място и при застраховка „Помощ при пътуване” с премиен приход от 3 млн. лв. и пазарен дял от 24%, а по застраховка „Злополука” реализираните премии са в размер на 3,7 млн. лв. с 14% пазарен дял.

Добрите постижения на компанията през годината се дължат на постигнатия допълнителен премиен приход и ръст по почти всички видове бизнес – 9,7% при застраховка „Каско на МПС”, 5,6% при автомобилната „Гражданска отговорност”, 9,5% при застраховането на отговорности и 5,6% при имуществените застраховки. Компанията бележи чувствителен ръст и при застраховането на финансови рискове – 27%, а генерираният премиен приход възлиза на 2,8 млн. лв.

В условията на пазарна стагнация компанията полага целенасочени усилия за удовлетворяване на изискванията на клиентите чрез разширяване спектъра на предлаганите услуги и подобряване на обслужването. Наскоро компанията откри нов център за регистрация на щети в кв. Манастирски ливади, където се извършват както огледи, регистрация и уреждане на щети, така и сключване на застраховки „Каско” и „Гражданска отговорност”.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застрахователен пазар"
Боян Илиев, Ирена Мишева, 2005
orange_li
"Застраховане"
Проф,Христо Драганов, Боян Илиев, д-р.Ирена Мишева,
orange_li