Броят на компаниите, застраховащи „киберриск”, скочи с 33%

15 Април 2013 г.,zastrahovatel.com

С всяка изминала година компаниите отделят все повече внимание на кибербезопасността. Така през 2012 година количеството на компаниите, застраховащи се от кибератаки, е нараснало с 33 процента. Това съобщава Mashable, позовавайки се на изследване на една от водещите компании за предотвратяване на рискове.

„Опасенията, свързани с киберзаплахите, продължават да растат, особено след няколкото нашумели големи случая, свързани с изтичане на данни, хакерски атаки и съдебни разследвания. Тези случаи повишиха вниманието и на правителствата към кибербезопасността. В резултат компаниите търсят начини да управляват киберрисковете. Те търсят начини да придобият киберзастраховки”, обяснява един от експертите, участвал в подготовката на проучването.

По данни на застрахователите юридическите кантори и счетоводните компании са увеличили броя на своите киберзастраховки със 76%. Рязък скок в областта на застрахователната киберзащита има и в сферата на образованието – 72%. В същото време във финансовите отрасли броят на придобилите застраховки за киберзащита е нараснал само с 32%.

Както отбелязват аналитиците, през 2012 година компаниите, занимаващи се с медийна дейност, технологии и свързаните с това дейности, са похарчили за застраховки от киберриск 33,4 млн. долара, което е с 35% повече, отколкото през 2011 година. В останалите области на икономиката за този вид застраховка са похарчени около 16,8 млн. долара, което в сравнение с 2011 година е ръст от над 20%.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки