Снегът довя 100 млн. евро загуби за френските застрахователи

12 Април 2013 г.,zastrahovatel.com

 

 

Невижданият мартенски снеговалеж във Франция ще коства на местните застрахователи над 100 млн. евро. Такива са предварителните данни, съобщени от Френската асоциация на застрахователните компании.

Става дума главно за незначителни произшествия, признават експертите, а именно евакуация на затрупани в снега автомобили, повредени покриви на домове и др.

„Въпреки че става дума за дребни щети, то потокът от искове продължава да приижда и те вече са десетки и десетки хиляди”, заяви представителят на Френската асоциация на застрахователните компании Стефан Пене.

Освен това заради неблагоприятното време около 60 млн. евро са щетите, които е претърпяла държавата. По данни на Националната пътнотранспортна федерация (НПФ) икономиката на страната губи по 20 млн. евро през всеки снежен ден. Както отбелязва заместник-председателят на НПФ Никол Полисен, става дума за „базова оценка” на влиянието на метеорологичното време върху приходите на логистичните компании, които притежават камиони, които заради хлъзгавото време не могат да пътуват.

Снеговалежът също така стана причина за спирането на конвейрите на завода „ПСА Пежо-Ситроен” (PSA Peugeot Citroеn), разположен в Източна Франция в град Сошо. Предприятието, в което ежегодно се произвеждат 1,5 хиляди автомобила и от двете марки, остана без автомобилни части, защото камионите затънаха в многокилометрови задръствания заради снега.

В много райони на Франция дебелината на снежната покривка достигна 20-30 см. В резултат практически целият наземен транспорт в северозападната част на страната, включително и железопътният, се сблъска със сериозни затруднения. За два дни бе спрян дори автобусният транспорт между Париж и Нормандия.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки