САЩ: Prudential Financial не оправда прогнозите

02 Април 2013 г.,zastrahovatel.com

 

 

Prudential Financial Inc., втората по големина в САЩ компания в животозастрахователния сектор, излезе на загуба в четвъртото тримесечие на 2012 година. Това се казва в прессъобщение на застрахователя.

Чистата загуба за периода октомври – декември се изчислява на 232 млн. долара. Тази загуба все пак е по-малка от записаната през същия период на 2011 година - 604 млн. долара.

Компанията продължава да развива бизнес извън пределите на САЩ, особено в Япония, за да поддържа доходността си, на която оказват негативно влияние ниските лихвени проценти. Застрахователят използва деривати, за да се защитава от пазарните рискове, като занижаване на лихвите и колебания на валутните курсове.

Годишната печалба на Prudential за 2012 година се свлече до 469 млн. долара, като за сравнение през 2011 година бе отчетена печалба от 3,57 млрд. долара. През 2012 година компанията отбеляза печалба само в едно от тримесечията. В същото време коригираният приход на международните застрахователни операции на компанията отбеляза ръст в сравнение с предишната година. Тези подразделения отбелязаха печалба от 647 млн. долара, а година по-рано тя е била 502 млн. долара.

Настоящото развитие на финансовите показатели на компанията не оправдаха очакванията на аналитиците от Bloomberg, които прогнозираха по-благоприятно развитие на финансовите дела на компанията през  изминалата година.

Акциите на Prudential Financial поевтиняха с 2% в края на февруари на борсата в Ню Йорк, още преди компанията да публикува резултатите си за последните месеци на 2012 година. За последните 12 месеца котировките на застрахователя паднаха с 2,5%.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки