Канада: Manulife с печалба благодарение на ръста си в Азия и САЩ

25 Март 2013 г.,zastrahovatel.com

 

Manulife Financial Corp., най-голямата застрахователна компания в Канада, се върна на ниво печалба през четвъртия триместър на 2012 година, като отбелза силно представяне на бизнеса си в Азия.

Чистата печалба за периода октомври – декември миналата година е бил 1,06 млрд. канадски долара, или 0,56 долара на акция. За сравнение за същия период година по-рано бяха отчетени загуби в размер на 69 млн. канадски долара.

Аналитиците от агенция Bloomberg прогнозираха средна доходност на Manulife за края на 2012 година в размер на 0,32 долара на акция.

Резултатите на компанията за изминалото тримесечие включват и инвестиционния доход на стойност 368 млн. долара, а също и прихода от 264 млн. долара, свързан с преизчисляване на данъци.

Продажбата на застрахователни продукти на Manulife се е увеличила през последните месеци на 2012 година с 49% - до 929 млн. долара, благодарение на ръста в Азия и САЩ.

Приходите от Wealth Management са скочили с 31% - до 10.4 млрд. долара, което се дължи главно на нарастването на доходите от бизнеса в Азия до рекордни нива. Азиатските подразделения са отбелязали ръст в приходите за последното тримесечие на миналата година  повече от два пъти - до 2,1 млрд. долара.

Обемът на активите, управлявани от Manulife, се е увеличил до края на 2012 г. до рекордните 532 млрд. долара.

Печалбата на компанията от операции в Канада са се увеличили през последното тримесечие с 2% - до 251 млн. долара, а от операции в САЩ с 43%, до 724 милиона долара.

Акциите на Manulife  са отбелязали повишение от началото на 2013 г. с 6.7%.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки