Хиляди „удавени“ от „Санди“ коли ще бъдат утилизирани

01 Февруари 2013 г.,zastrahovatel.com

Органите на реда и застрахователните компании в САЩ се похвалиха с големи успехи при опазването на „удавените“ автомобилите, пострадали от урагана „Санди“. Целта на властите и на заинтересованите компании бе да опазят возилата от опасността да попаднат отново на пазара и да се продадат отново на нищо неподозиращи купувачи на автомобили втора ръка. Националното бюро по въпросите, свързани с престъпление в областта на застраховането (NICB), направи изявление във връзка с постиженията в тази посока в самото начало на 2013 година.

Според данните, огласени от NICB, ураганът е повредил около 230 хиляди застраховани автомобили. Много от моторните превозни средства са били отнесени и съхранявани на специални паркинги, където е било установено чия собственост са, а след това са били закарани в заводи за утилизация.

Застрахователите, членове на NICB, са отделили средства за транспортирането на автомобилите и си сътрудничат с органите на реда, за да се гарантира, че всички регистрационни номера са предадени на Националната автотранспортна информационна система.

Тези мерки няма да позволят на недобросъвестни търговци да препродадат автомобилите, които са с по-слаби повреди. Специалистите считат, че в автомобилите, които са били потопени, могат да се проявят скрити проблеми в двигателя или във вградената електроника.

„Никой не трябва да кара автомобил, който е бил четири фута под водата. Това е крайно рисковано и не е безопасно. Хора, които ви продават такива автомобили, нехаят за вашата безопасност“ – заяви президентът на NICB Джо Уърл.

 

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки