Загубите на застрахователната индустрия от урагана "Санди" ще надхвърлят $20 млрд.

15 Януари 2013 г.,zastrahovatel.com

Застрахователната индустрия загуби от урагана "Санди" повече от 20 млрд. долара, според новите оценки на рейтинговата агенция Fitch. Бурята е най-скъпото и разрушителното бедствие за 2012 г.

 

Според доклада на Fitch  оценката се базира на вече обявените от отделни компании  загуби от $16-17 млрд.

Поради сложността на изчисление на щетите в резултат на такива мащабни бедствия, много големи застрахователи все още не са отчели загуби, които могат да бъдат  $5 млрд или повече .

 

През 2012 г. експерти от презастрахователната компания Swiss Re прогнозираха загубите на целия застрахователен сектор да са  25 милиарда долара

 

Урагана Sandy, който американските медии нарекоха "supershtormom", удари североизточната част на САЩ през последната седмица на месец октомври. Бедствието уби повече от 125 души в САЩ и повече от 70 души в Карибския басейн, унищожи   железници  и подлези, както и остави без електричество повече от 8 милиона домове и офис сгради.

 

Санди причини големи щети и в Ямайка, Куба, Бахамските острови и Хаити.

 

Общо загубите на застрахователите от природни бедствия през 2012 г. възлизат на $ 65 млрд, в сравнение с рекордните $ 119 млрд. през 2011 г., обявиха от германската презастрахователна компания Munich Re. Повече от 90% от миналата година сумата е била в САЩ.

 

Общата икономическа цена на природните бедствия по света е намаляла през 2012 г. до $ 160 млрд. от $ 400 млрд. година по-рано, според Munich Re. През декември, Swiss Re оценява тази цифра от $ 140 млрд.

 

Като цяло, през последното десетилетие, делът на САЩ възлиза на 57% от застрахованите загуби и 32% от общият размер на щетите, причинени от природни бедствия.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки