Алианц Банк България – сред лидерите по качество на клиентско обслужване

03 Септември 2012 г.,zastrahovatel.com

Алианц Банк България е втората най-добре представила се българска банка с резултат 88,7% за качество на клиенското обслужване и степен на клиентска удовлетвореност. Това установи Международната компания за проучвания и анализи International Service Check, провела през месец май т. г. изследване по метода „таен клиент” в 68 банки от България, Чехия, Словакия, Унгария и Полша. 

Целта на това тайно проучване е била да се установи дали клиентите получават достатъчна информация за параметрите на предлаганите финансови продукти и услуги, и дали банковите служители имат необходимата професионална компетенция. Проверките във всички банки са извършени по идентични критерии: корпоративно банкиране, потребителски кредити, мобилно банкиране и т.н. 

Констатацията на International Service Check е, че обслужването се е подобрило значително, в сравнение с предишното тайно проучване от 2007 г., а най-съществено се е повишило качеството в българските банки. Освен Алианц Банк, в проучването на територията на страната са били включени: Сосиете женерал Експресбанк, Банка Пиреос, Алфа банка – клон България, Банка ДСК, МКБ Юнионбанк, Обединена българска банка, Пощенска банка, Прокредит банк, Първа инвестиционна банка, Райфайзенбанк, СИБанк и Уникредит Булбанк. 

Освен тази висока оценка, наскоро Алианц Банк България спечели и международната награда на Комерцбанк за отлично качество при извършване на финансови трансфери и търговски плащанияИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки