Райфайзен финансира изграждането на екопътека към скалните манастири

12 Октомври 2011 г.,zastrahovatel.com

Райфайзенбанк финансира изграждането на екопътека и стълби за достъп към скалните манастири в Природен парк Шуменско плато, в рамките на благотворителната инициатива “Избери, за да помогнеш” 2010 г. 9 380 лв. бяха събрани за изграждането на стълбите за достъп до скалните манастири от дарения на служителите на Групата Райфайзен и банката, от дарения, постъпили директно по сметките на организациите и от дарителски SMS-и, а за всяко направено дарение от свой служител банката добавяше по още 100 лв. Изграждането на екопътеката бе подкрепено от Райфайзенбанк и по време на кампания с еконасоченост за потребителските кредити, при която половината от таксата за обработка на исканията за кредит бе дарена на екопроектите, включени в “Избери, за да помогнеш”.

Със средствата от кампанията е обособена и маркирана екопътека, изградени са информационни табла и са поставени стълби, които улесняват достъпа до скалните манастири в Шуменското плато за туристи без специфична екипировка и умения. Скалните манастири са едни от най-забележителните обекти в природния парк. Те са изградени сред красива и девствена природа, която на места е непристъпна, върху руините на древни светилища. Били са средища на религиозен, културен и духовен живот по време на Второто българско царство (XII – XIV век) и убежища на монаси- отшелници, последователи на исихазма.

По време на втората дарителска инициатива на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” 2010 г. бяха събрани над 400 000 лв. Кампанията се проведе в периода октомври 2010 г. – януари 2011 г. и подкрепи 30 проекта в областите Здравеопазване, Социална сфера, Опазване на околната среда, Култура и образование, като свои лични дарения направиха 2945 служители на Групата Райфайзен. Само преди дни Българския дарителски форум отличи Райфайзенбанк с наградата “Най-щедър дарител” за кампанията “Избери, за да помогнеш” през 2010 г.1.

2.

Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Застраховане"
Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000
orange_li