За успеха и усмивките на новите ангели

28 Март 2011 г.,zastrahovatel.com
„Интерамерикан България” ЗЕАД проведе годишната си конференция

Най-големите мъдреци приемат себе си и всичко наоколо с усмивка. Те знаят, че хората се раждат, за да се радват на живота и с желанията, въображението и действията си да помагат за развитието на планетата и вселената. Знаят, че когато човек се чувства прекрасно, може да постигне всичко, което си е поставил за цел. Че именно радостта, любовта към живота и ентусиазмът ни правят успешни във всяко начинание. Знаят, че ако искаш да изградиш нещо наистина голямо и значимо, първо трябва да намериш съмишленици, заедно с които да работиш за постигане на общата цел. Защото екипното действие на двама е много по-резултатно от сбора на усилията на всеки от тях поотделно. Знаят още, че ентусиазираният екип е сила, пред която всички врати се отварят и резултатите идват сякаш сами. Затова най-големите мъдреци се усмихват на себе си и на живота и минават през него, забавлявайки се с всичко, което вършат. А той, естествено, им отвръща с много поводи за радост и удовлетворение.

 

Много удовлетворение, усмивки и поводи за радост имаше по време на годишната конференция на „Интерамерикан България” ЗЕАД, която се проведе на 18 февруари 2011 г. в столичния хотел „Кемпински”. Водещи на събитието бяха „господарите” Димитър Рачков и Мария Игнатова. Още при откриването те обявиха: „Ние сме ангелите пазители на доброто ви настроение тази вечер, защото вие сте новите ангели.” И с блестящия си хумор успяха не само да запазят, но и да увеличат градуса на настроението в залата. Така с много усмивки близо 260-членната аудитория прие с лекота и ентусиазъм обявените от ръководството изисквания към работата в бъдеще.

В началото на официалната част на конференцията беше представен новият председател на Борда на директорите на „Интерамерикан България” ЗЕАД Джак Хомел (очаквайте интервю с него в следващия брой на вестника), който пое щафетата от Рудолф Контерман. И двамата представители на EUREKO бяха категорични, че холандската компания-майка е щастлива да има в портфейла си българското си дружество. Причината за това стана ясна малко по-късно, когато Александър Попчев – директор „Маркетинг и продажби”, обяви резултатите на „Интерамерикан България” за 2010 г. – 34,023 млн. лв. премиен приход в общото застраховане, което означава 11,7% ръст спрямо 2009 г. Макар и сравнително малък на фона на ръстовете, които дружеството е отчело през 2008 и 2009 г. – съответно 44,7% и 50,3 на сто, 11,7-процентният растеж през 2010 г. е особено удовлетворяващо постижение, тъй като е направено по време на най-тежката за бизнеса година от кризата. Трите застраховки с най-голям дял в портфейла на „Интерамерикан България” ЗЕАД са: задължителната „Гражданска отговорност” на автомобилистите с 37,14% относителен дял, „Каско” на МПС с 28,94% и „Имущество” – с 23,48% дял. В животозастраховането „Интерамерикан България” има 2,816 млн. лв. премиен приход за 2010 г., което означава 99,9% растеж спрямо 2009 г. Този ръст изглежда рекорден на фона на състоянието на пазара у нас през миналата година, но не може да се сравнява с отчетения за 2009 г. от компанията 2027,6% растеж, за който тя бе отличена като най-динамично развиващият се животозастраховател у нас. Разбира се, не бива да се забравя, че животозастрахователната компания на „Интерамерикан България” започна да работи през 2008 г. и затова отчетените от нея ръстове за 2009 г. и 2010 г. са толкова високи.

Основните приоритети на „Интерамерикан България” за периода 2011-2013 г. са постигане на положителен финансов резултат и ръст над пазарния, обяви пред аудиторията изпълнителният директор Коста Чолаков. И допълни, че ключовата дума за компанията е „промяна”. През последните пет години „Интерамерикан България” е постоянно променяща се организация. Това ще продължи да бъде така и през следващите 5 години. Има още три думи, върху които трябва да се концентрираме в работата си – бързина, простота и доверие, подчерта Коста Чолаков. И обясни: „Бързите ще победят – от 1 юни няма да има полици от кочани. От вас зависи кога ще започнете да работите с интернет портала ИНТЕРАМЕРИКАН On Line. Простотата означава постоянно да опростяваме нещата за нашите клиенти – продуктите ни да бъдат по-лесни и достъпни за хората. А доверието трябва да бъде между нас и с клиентите. Ако постигнем всичко това, ще преизпълним целите си.”

След презентация на тема "Клиентът преди всичко" от Вилма де Бруин - директор на EUREKO ACADEMY, дойде ред на отличниците на „Интерамерикан България”. Връчването на техните награди беше официално почти колкото раздаването на Оскарите в Холивуд, но гарнирано с много повече усмивки и добро настроение. Всеки от наградените получи красива статуетка с пеперуда – символа на EUREKO, който е знак за постоянно развитие. Бяха връчени отличия в 19 категории, сред които за агенция с най-висок премиен приход, за агенция с най-добър финансов резултат, за най-добър ръководител група, за най-добър агент, за служител на годината, за офис мениджър на годината и др. По време на този спектакъл стана ясно, че хората на „Интерамерикан България” имат разностранни таланти. Изпълнителният директор Коста Чолаков и директорът „Маркетинг и продажби” Александър Попчев заложиха на артистичните изяви, оперативният директор Том Малоун и маркетинг експертът Виолета Русева се оказаха неочаквано добри танцьори, а една от наградените дами от агенциите дори пропя акапелно. Футболистите на компанията нямаше как да демонстрират спортните си умения в залата, но стана ясно, че отборът им е бил поканен да участва в турнир по футбол на EUREKO в Холандия. А всички останали членове на семейството на „Интерамерикан България” показаха, че знаят не само съвременните танци, но и автентичните българските хора и ги танцуват с удоволствие. Показаха, че умеят да се забавляват. А нали казват, че който умее да се забавлява, той е и много успешен в работата си.

Автор: Йоанна СтефановаИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Основи на презастраховането"
Радослав Габровски, 1998
orange_li
"Застрахователният пазар"
Диана Иванова, Ивайло Иванов,
orange_li
"Икономика на застраховането"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,