СИБАНК стартира промоционална кампания на кредита „Искам бебе" с детски празник под надслов „Имаме бебе – с вяра, надежда и любов!”

30 Септември 2010 г.,zastrahovatel.com

От 20 септември 2010 г. до края на годината уникалният кредитен продукт на СИБАНК „Искам бебе” ще се предлага при преференциални условия. Кредитът е до 12 000 лв. и покрива разходи за замразяване на стволови клетки, лечение на стерилитет и процедури за асистирана репродукция ин витро.

Освен в облекчените лихви и такси, предимството на този специализиран продукт е в гъвкавостта и разнообразните схеми за усвояване, съобразени със спецификата на проблемите, които решава. Кредитът е освободен от такса за обработка и годишна такса за обслужване. В зависимост от режима на погасяване и обезпечението, лихвата е съответно 9.00%  за кредит, обезпечен със залог на бъдещо вземане и 10.00%  за кредит, обезпечен с поръчителство.

„Преди 3 години първите клиенти на кредита „Искам бебе” проявиха смелост като влязоха в салоните на банката и споделиха проблема си с нас, заяви в приветствието си на празника Цветелна Бориславова, председател на НС на СИБАНК - днес ние се радваме заедно с тях на 28 здрави и красиви бебета на възраст от 40 дни до 3 години. СИБАНК има не само социално-отговорно, но и емоционално отношение към тези деца и ще продължи подкрепата си за тях. Защото те са и наши деца!”.
Всички деца, родени с помощта на кредита „Искам бебе”, получиха играчки и финансов пакет от услуги. Петър Андронов, главен изпълнителен директор на СИБАНК, обясни, че като част от белгийската банково-застрахователна група КВС, СИБАНК подарява на децата комбиниран банково-застрахователен продукт, разработен съвместно с ДЗИ.
От стартирането на програма „Искам бебе” през 2007 г. до днес с помощта на кредита на СИБАНК са родени 28 бебета, а още три майки чакат щастливото събитие до края на годината. Това прави 43% успеваемост на ин витро опитите с помощта на кредита при средна за страната 35%. Първият теглен кредит е за замразяване на стволови клетки. Първият кредит за ин витро процедура е получен веднага след старта на програмата и още първият опит се е оказал успешен – днес Антон от Търговище е на 2 г. и половина и вече има сестричка, родена по естествен път. Последното бебе, родено с помощта на кредита, е Йоанна от Благоевград, която в деня на празника ще навърши 40 дни.

Преди три години СИБАНК съвместно с Фондация “Искам бебе” разработи програма за подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми. Благодарение на тази програма само за две години ин витро оплождането от тема табу се превърна в широко дискутирана тема, която излезе от тесния кръг на хората с подобни проблеми и се превърна не само в общественозначим проблем, но и в държавна политика.

След създаването на Държавния фонд за асистирана репродукция кредитът „Искам бебе” се търси главно за замразяване на стволови клетки и финансиране на специфични процедури за лечение на стерилитет.

Замразяването на стволови клетки от пъпна връв на новородено е модерен метод, който съврмеменната медицина предлага като алтернатива за лечение на тежки здравословни проблеми и спасяване на човешки живот. Все още у нас тези процедури са скъпи, затова интересът към кредита „Искам бебе” е голям.

 

 



Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Застраховане"
Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000
orange_li
"Застрахователно право "
Велеслав Гаврийски,