Най-скъпите застрахователни брандове в света

04 Май 2010 г.,zastrahovatel.com


През тази година Millward Brown Optimor публикува за пети път класацията си на стоте най-скъпи световни бранда BrandZ Top 100. Брандът е един от най-ценните активи за всяка компания и средно съставлява около една трета от акционерната й стойност. Името на една компания допринася значително за печалбата. Това важи не само за потребителските стоки, но и за всички сектори, от технологичния, през автоиндустрията и телекомуникациите, до банкирането.

Застрахователната индустрия възстанови печалбите през миналата година, като много брандове успяха да тръгнат нагоре през последното тримесечие на 2009 г.

С излизането от рецесията потребителите изглежда бяха по-решени да защитят, това което имат и търсеха застрахователни брандове, на които могат да се доверят. Цената си остава важна, но цената без гаранции за сигурност и качество през последната година не беше достатъчна за потребителите, за да сменят бранда.

Най-големият застрахователен бранд през изминалата година е щатската State Farm, чиято стойност е нараснала с 19% до 8.21 млрд. долара през миналата година.

На второ място в класацията се нарежда Allianz, която е загубила 21% от стойността на името си до 4.45 млрд. долара.

Челната тройка се оформя от френската AXA, която е поскъпнала със 7% до 3.96 млрд. долара.

По-нататък в класацията се нареждат Zurich Financial (1.93 млрд. долара), Geico (1.81 млрд. долара), MetLife (1.73 млрд. долара), Allstate (1.58 млрд. долара) и ING (1.56 млрд. долара)

Очакванията за следващите 12-18 месеца са, че застрахователните брандове ще се завърнат към основната си дейност и ще се отдалечат от предлагането на диверсифицирани финансови услуги.

Очаква се също така маржовете на печалба да продължат да намаляват, а консолидацията в сектора да се ускори.

Предвижда се, брандовете да засилят използването на дигиталните средства на комуникация и социалните мрежи.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Имуществено и лично Застраховане"
Христо Драганов Марин Нейков, 2000
orange_li
"Застрахователен пазар"
Боян Илиев, Ирена Мишева, 2005
orange_li